пятница, 1 февраля 2013 г.

Налогинформ за 1 февраля 2013 г.

ДАЙДЖЕСТ НОВОСТЕЙ ОТ НАЛОГОВОЙ ИНСПЕКЦИИ

За 1 февраля 2013 г.

До уваги фізичних осіб – підприємців, які не завершили процедуру припинення підприємницької діяльності у державного реєстратора!

ДПІ у м. Краматорську звертає увагу, що довідки про зняття з обліку платника податків за формою № 12-ОПП, які надавались до 30.09.2006 року, є недійсними. Тому, фізичні особи - підприємці, які були зняті з податкового обліку до 30.09.2006 року або мають протерміновану довідку про відсутність заборгованості із сплати податків, зборів за формою 22-ОПП, не виключені з Єдиного державного реєстру фізичних осіб – підриємців та перебувають на обліку в ДПІ як платники податків.

Відповідно до Податкового кодексу України платники податків зобов'язані подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

У зв’язку з цим, такі підприємці повинні надати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2012 рік у термін не пізніше 11 лютого 2013 року.

За несвоєчасне подання податкової декларації відповідальність передбачена пунктом 120.1 статті 120 Податкового кодексу України, а саме накладання штрафу в розмірі 170,00 грн. за кожне таке несвоєчасне подання. Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке порушення, тягнуть за собою накладання штрафу в розмірі 1020,00 грн. за кожне таке несвоєчасне подання.

З метою упередження застосування штрафних санкцій, ДПІ у м. Краматорську повідомляє, що Вам необхідно у термін не пізніше 11 лютого 2013 року надати податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2012 рік та для завершення процедури припинення державної реєстрації суб’єкта підприємницької діяльності звернутись до Державного реєстратора за адресою: м. Краматорськ, вул. Б. Хмельницького, 8 А, телефон (0626)48-55-13.

Уважаемые налогоплательщики!

Каждый из нас рад тому времени, когда наступает долгожданный отпуск. Сколько сегодня замечательных предложений: горнолыжные курорты в Альпах и Словакии, день влюбленных в Париже, карнавал в Рио – де - Жанейро, отдых в Египте, в Турции, на Кипре.

Все мы планируем и с нетерпением ждем возможность отдохнуть, при этом неплательщикам налогов (имеющим долги перед бюджетом) не удастся отдохнуть за границей, о чем можно узнать только в последний момент: в аэропорту или на границе. Причина испорченного отдыха — невыполнение плательщиками налогов своих обязательств перед государством, а именно — неуплата налогов и сборов.

ГНИ в г. Краматорске напоминает любителям отдыха за пределами Украины, что налоговые органы имеют право, в целях обеспечения исполнения должником своих обязательств перед бюджетом, обратиться в суд для временного ограничения в выезде за границу. Данное ограничение касается граждан – предпринимателей и руководителей предприятий, которые желают отдохнуть, оставив в стране долги перед бюджетом.

Предлагаем таким налогоплательщикам единственно верное решение: погасить свою задолженность по налогам и сборам и отдыхать с «чистой совестью», т.е. без долгов в бюджет.

Шановні громадяни!

Задекларуйте свої доходи!

ДПІ у м. Краматорську запрошує Вас для добровільного виконання обов'язку по наданню декларації про майновий стан та доходи, отримані у 2012 році. Звертаємо Вашу увагу, що Податковим Кодексом установлено термін надання декларації про доходи до 1 травня.

До зазначеної дати зобов'язані подати декларацію про доходи за 2012 рік громадяни України та іноземні громадяни:

- якщо отримували окремі види доходів, при нарахуванні і виплаті яких податок не був утриманий, наприклад, якщо доходи були отримані від осіб, що не є податковими агентами (тобто від інших громадян);

- якщо отримували доходи від декількох податкових агентів (підприємств або приватних підприємців) та їх загальна річна сума перевищує 128760 грн.,

а також резиденти України, які отримували іноземні доходи.

Крім того, протягом поточного року мають право подати декларацію про доходи громадяни, що претендують на податкову знижку.

Довідки за телефонами: 72498, 59586, 419091

Дякуємо за своєчасно подану декларацію про доходи!

ДПІ у м. Краматорську запрошує надавати податкову звітність в електронному вигляді

Подання податкової звітності в електронному вигляді має багато переваг для платника податків, зокрема платники податків отримують:

економію робочого часу, а також власних коштів на придбання бланків звітних документів (немає необхідності відвідувати податкову інспекцію, купувати бланки звітності);

звітність, надіслана до податкового органу електронною поштою через мережу Інтернет із застосуванням посилених сертифікатів ключів електронного цифрового підпису, не потребує дублювання на паперових носіях, а також їх зберігання;

уникнення витрачання часу у чергах до податкового інспектора або „вікна" прийому звітності при поданні звітності, оскільки достатньо її лише
сформувати в електронному вигляді за допомогою спеціальних програм та
передати через мережу Інтернет до податкового органу,

гарантію автоматичної перевірки підготовлених документів на наявність
арифметичних помилок та описок;

суттєве скорочення термінів проведення перевірки щодо правомірності заявлених до відшкодування сум ПДВ та забезпечення своєчасного їх відшкодування платнику податку;

оперативне оновлення форматів подання документів в електронному вигляді по телекомунікаційним каналам зв'язку (у разі зміни форм податкових декларацій, інших документів, які є підставою для нарахування і сплати податків, або при введенні нових форм декларацій платник податків
автоматично отримує можливість оновлення версій форматів);

інформацію щодо стану розрахунків стосовно сплати податків та
заборгованості перед бюджетом (податковий орган щомісячно висилає
повідомлення про наявну заборгованість перед бюджетом); підтвердження
доставки звітності (податковий орган висилає квитанцію про отримання
податкової декларації каналами телекомунікаційного зв'язку);

- конфіденційність інформації;

- оперативність обробки отриманої інформації у податковому органі.

Уважаемые налогоплательщики!

ГНИ в г. Краматорске приглашает Вас для получения ключей электронно- цифровой подписи и предоставления отчетности в электронном виде без посещения налоговой инспекции.

Преимущества данного способа предоставления отчетности в налоговую инспекцию очевидны, среди них: экономия рабочего времени; отчетность, присланная через сеть Интернет, не требует дублирования на бумажных носителях; гарантия автоматической проверки подготовленных документов на наличие арифметических ошибок и описок.

Для предоставления отчетности в электронном виде прежде Вам необходимо получить электронно-цифровую подпись, которая является своеобразной защитой налоговой отчетности, которая присылается в электронном виде. При этом сфера применения электронно-цифровой подписи (ЭЦП) не ограничивается только предоставлением отчетности, ЭЦП может быть использована, в том числе и при заключении договоров в электронной форме с другими субъектами хозяйствования.

В Государственной налоговой инспекции в г. Краматорске открыт пункт по бесплатному получению ключей електронно - цифровой подписи, который находится по адресу бул. Машиностроителей, д.22, ГНИ в г. Краматорске, ком. № 3, телефон: городской - (06264)-7-43-87.

Уважаемые налогоплательщики! Получайте бесплатно электронно-цифровые подписи и отправляйте отчетность в любое удобное для Вас время!

Майже 12 тис. СГД Донеччини підключаються до «електронної касової стрічки»

На Донеччині, як і по всій Україні, почалося підключення підприємців, які використовують касові апарати, до «електронної стрічки» - системи передачі даних про готівкові операції на сервери податкової служби.

     Нагадаємо, що з 1 січня 2013 року набрали чинності законодавчі норми, що впроваджують дистанційний моніторинг касових операцій. Новий сервіс був протестований  в пілотному режимі наприкінці 2012 року та на сьогодні працює в штатному режимі.

      Підприємці мають можливість подавати  звітну інформацію в електронній формі до серверу податкової служби  як шляхом придбання нової касової техніки,  так і шляхом приєднання до вже існуючої техніки відповідних модемів для передачі даних.

     При цьому вірогідність несанкціонованого доступу до наданої податковим органам інформації є мінімальною. Реєстратори розрахункових операцій повинні, згідно з вимогами, бути обладнані модулем безпеки Національної системи електронних платежів (НСМЕП) – спеціалізованим пристроєм у вигляді картки та плати для комп`ютера, який захищає дані від втручань. Орієнтовна вартість модуля безпеки НСМЕП, який буде реалізовуватись НБУ, становить 80 грн.

      Обслуговувати систему зберігання та збору даних буде визначений Нацбанком України інформаційний еквайрер – організація, яка надаватиме послуги з технічної підтримки та інформаційного обслуговування.

      Такий формат моніторингу розрахункових операцій значно скоротить податковий аудит підприємців – користувачів касових апаратів, адже усі розбіжності між поданою звітністю та первинною документацією виявлятимуться дистанційно та заздалегідь.

       У бізнесу є півроку на адаптацію до нових вимог законодавства – протягом першого півріччя 2013 року до підприємців не будуть застосовуватися штрафні санкції за неподання такої звітності в електронній формі.

       Слід зазначити, що загалом на обліку у державній податковій службі Донецької області знаходиться майже 12 тисяч суб’єктів господарювання, які зареєстрували 19,4 тисячі реєстраторів розрахункових операцій.

Прес-служба ДПС у Донецькій області

Податківці Донеччини попередили спробу «нахімічити» на 30 млн. грн.

Співробітники податкової міліції ДПС у Донецькій області у січні поточного року викрили чергову кримінальну схему.

Директор одного з підприємств Донеччини намагався незаконно отримати кошти з державного бюджету у вигляді відшкодування ПДВ у розмірі 30 мільйонів гривень. Підприємство придбало специфічну речовину, яка використовується у виробництві цементу. Проте за висновками хіміко-лабораторної експертизи зразки цієї речовини не відповідають існуючим технічним умовам, а її реальна вартість значно нижча задекларованої.

Крім того, податківці встановили, що ця речовина взагалі не постачалась підприємству, а в повному обсязі експортувалась безпосереднім виробником до Кіпру. Таким чином, директор провів безтоварну операцію на загальну суму майже 200 мільйонів гривень через «транзитне» підприємство.

У відношенні директора розпочато кримінальне провадження за статтею Кримінального кодексу України, що передбачає відповідальність за спробу привласнення бюджетних коштів.

Преc-служба ДПС у Донецькій області

ДПІ у м. Краматорську

Комментариев нет:

Отправить комментарий